Po receptu Čarobnog sela - onlajn škola

ŠTA PODRAZUMEVA PROGRAM "PO RECEPTU ČAROBNOG SELA"?

"Po receptu Čarobnog sela"  je onlajn obrazovni program interaktivnih radionica oslonjen na celoviti pristup učenju. Program je nastao po ugledu na koncept učenja Čarobno selo koje postoji 9 godina i insistira na usvajanju funkcionalnih znanja putem iskustvenog učenja pod otvorenim nebom. Želja nam je da na ovaj način učinimo dostupnim "Čarobno selo" svim onim učenicima koji nisu u prilici da uče u njegovom ambijentu.

Kroz ovaj program deca uče na drugačiji način, kroz iskustvo, od eksperimentisanja u autentičnom okruženju kuhinje, salona, radionice, preko setve i nege biljaka, na balkonu ili u bašti, pa do virtuelnih putovanja u različite zemlje sveta. Na ovakav način deca utvrđuju postojeća i stiču nova znanja i iz oblasti čitalačke, naučne, matematičke, digitalne i finansijske pismenosti, ali i preduzetništva, zdravih stilova života i obnovljivih izvora energije.

KAKO I KADA SE PROGRAM REALIZUJE?

Program traje 4 modula, odnosno 36 sati. Održava se jednom nedeljno putem Moodle i Zoom platforme i ima za cilj da pomogne razvoju kreativnosti, kritičkog i divergentnog razmišljanja kod učenika, putem interakcije na različite obrazovne teme.

KOME JE PROGRAM NAMENJEN?

Program je namenjen deci od prvog do petog razreda, koja su radoznala i motivisana da uče na drugačiji način u podsticajnoj sredini za učenje koju sami kreiraju.

PO ČEMU JE  PROGRAM AUTENTIČAN?

Ovaj onlajn program je drugačiji od svih onlajn školica ovog tipa, jer insistira na čitalačkoj pismenosti koja je u uslovima pandemijskog obrazovanja jako važna. Deca uče kroz iskustva glavnih junaka edicije Čarobno selo čija je autorka najbolja učiteljica Srbije i sveta. Autorka je konačno oživela sve junake iz Čarobnog sela, tako što je njihove avanture pretočila u kratke priče i na taj način dala mogućnost svoj deci da spoznaju zadovoljstvo srećnog učenja sa vilama čarobnicama:

  • Bosiljčicom
  • Božicom
  • Đurđicom
  • Sunčicom

njihovim učenicima:

  • Mitrom i Lukom kroz pri modul pod nazivom Jesenja gozba
  • Verom i Savom kroz drugi modul Zimski mir
  • Nadom i Dragoljubom kroz treći modul Prolećna žurba i
  • Vidom i Petrom kroz ćetvrti modul Letnja vreva

 

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijavljivanje je u toku preko ovog LINKA.

 

Last modified: Saturday, 6 November 2021, 11:15 PM