Po receptu Čarobnog sela - onlajn škola

ŠTA PODRAZUMEVA PROGRAM "PO RECEPTU ČAROBNOG SELA"?

"Po receptu Čarobnog sela"  je onlajn obrazovni program interaktivnih radionica oslonjen na celoviti pristup učenju. Program je nastao po ugledu na koncept učenja Čarobno selo koje postoji 9 godina i insistira na usvajanju funkcionalnih znanja putem iskustvenog učenja pod otvorenim nebom. Želja nam je bila da na ovaj način učinimo dostupnim Čarobno selo svim onim učenicima koji nisu u prilici da uče u njegovom ambijentu, naročito sada tokom pandemije.

Kroz ovaj program deca uče na drugačiji način, od eksperimentisanja u autentičnom okruženju kuhinje, salona, radionice, preko setve i nege biljaka, na balkonu ili u bašti, pa do brige o kućnim ljubimcima, Na ovakav način deca stiču osnovna znanja i iz oblasti finansijske pismenosti, preduzetništva, zdravih stilova života i obnovljivih izvora energije.

KAKO I KADA SE PROGRAM REALIZUJE?

Održava se jednom nedeljno putem Moodle i Zoom platforme i ima za cilj da pomogne razvoju kreativnosti, kritičkog i divergentnog razmišljanja kod učenika, putem interakcije na različite obrazovne teme.

KOME JE PROGRAM NAMENJEN?

Program je namenjen deci od prvog do petog razreda, koja su radoznala i motivisana da uče na drugačiji način u podsticajnoj sredini za učenje koju sami kreiraju.

KAKO SE PRIJAVITI?

Prijavljivanje je u toku preko ovog LINKA.

Last modified: Saturday, 6 February 2021, 4:05 PM