O nama

Mi smo balkanska nastavnička, roditeljska i ekspertska zajednica, pojedinaca i organizacija koje direktno ili indirekno učestvuju u različitim nivoima formalnog i neformalnog obrazovanja na prostoru zapadnog Balkana. Projekat se relaizuje pod pokroviteljstvom UG KREATIVA - Kreativno obrazovanje iz Srbije. Prepoznali smo se po zajedničkoj potrebi da obrazovanjem brišemo granice među ljudima, da druge podsećamo da su svetlost, da u njima palimo iskru, da ih podižemo, ohrabrujemo, inspirišemo i umrežavamo. 

Povezuje nas  entuzijazam, altruizam i želja za podizanjem obrazovne revolucije u ovom delu sveta.  Revolucije i ratovi se često vezuju za ovaj prostor i reč “Balkan” je najčešće, u svetu, upotrebljavana u negativnoj konotaciji. Mi želimo da napravimo promenu, pozitivnu promenu, koja će nas sve promeniti nabolje i koja će uticati i na narode Evrope i sveta, da nas vide, upoznaju i dožive u jednom drugom svetlu. Pozitivnom, pre svega.

Ljubav i želja da pošaljemo drugačiju sliku svetu o ovom najlepšem prostoru u Evropi, sve nas je okupila u zajedničkoj misiji da ovo zapostavljeno parče Evropskog kontinenta, naš ponosni Balkan, osvetlimo nastavničkim zajednicama širom Evrope. Putem naših inovativnih obrazovnih programa i edukativnih kurseva, nastavnicima, studentima, deci i porodicama sa decom, otkrićemo sve ono najlepše i autentično što Balkan ima i što Balkan suštinski jeste. 

Balkan ima i čuva čitavu riznicu različitosti i sličnosti, spoja istoka i zapada, starog i novog, prošlosti i sadašnjosti, i čeka da sve to bude otkriveno i osvetljeno novim svetlom. Zajednica okupljena oko projekta EduBalkan želi da putem celovitog pristupa osvetli autentičnosti ovog podneblja, kao što su:

 

Naš moto: "Nema dobrog drveta koje donosi loš plod, ni lošeg drveta koje donosi dobar plod. Jer, svako drvo se poznaje po svom plodu. Sa trnja se ne beru smokve, ni grožđe sa kupine. Dobar čovjek iz dobre riznice svoga srca iznosi dobro, a zao čovjek iz zle riznice iznosi zlo jer usta govore ono čega je srce puno." 

Postanite naš član

Last modified: Saturday, 5 June 2021, 12:28 AM