Blog entry by Edu Balkan

Anyone in the world

EDU BALKAN ZAJEDNICA

Pozivamo sve vaspitače, učitelje i nastavnike, jednom rečju sve  one koji stvaraju i unapređuju nastavu na svim nivoima obrazovanja u regionu zapadnog Balkana, da postanu deo EduBalkan nastavničke zajednice. Otvoreni smo za saradnju za svima onima koji u sebi imaju iskru altruizma i entuzijazma koja ih podstiče na umrežavanje, razmenu i saradnju. Znamo da nas te iskre čine drugačijama i zato nam je namera da se umrežimo i svima ostalima  osvetljavamo put koji vodi ka novoj paradigmi obrazovanja u ovom delu sveta. Ako ste sami takvi ili poznajete takve:

 • Priključite se da zajedno osvetljavamo put svima onima koji čekaju našu iskru!  
 • Popunite formular i postanite jedni od onih koji ne čekaju promene, već ih pokreću    
 • Pozovite slične vama, da zajedno pravimo promene, jer Balkan zaslužuje bolje obrazovanje!(kliknite na sliku i popunite anketu)

Iskoristi priliku - Postani deo EduBalkan zajednice!

Imate priliku da postanete član EduBalkan zajednice tako što ćete sa zajednicom na samom početku podeliti najmanje jednu formu svog intelektualnog rada. Svi poslati radovi , pre prihvatanja, proći će najmanje jednu recenziju.

 Prihvatamo sledeće forme intelektualnog rada:

 1. Webinar - minimum 4 realizacije godišnje
 2.  Digitalni obrazovni materijal za nastavnike - minimum 5 obrazovnih materijala godišnje
 3.  Digitalni obrazovni materijal za učenike - minimum 5 obrazovnih materijala godišnje
 4.  Promo materijal - pokrivanje minimum tri EduBalkan - događaja promo materijalom
 5.  Inovativni autorski sadržaj bilo koje vrste - minimum 4 godišnje

Svi naši članovi imaće 3 mogućnosti darivanja EduBalkan zajednice:
 1. Medijska promocija EduBalkan zajednice
 2. Blog saradnici za određene rubrike
 3. Volontiranje tokom organizacije događaja

Svi članovi od EduBalkan zajednice dobijaju 7 prilika:
 1. Priliku da promovišu svoj rad na našem sajtu
 2. Priliku da pohađaju najmanje jedan besplatni kurs godišnje
 3. Priliku da učestvuju u razgovorima sredom u Balkanskoj zbornici
 4. Priliku da učestvuju na globalnim, regionalnim i nacionalnim događajima
 5. Priliku da učestvuju u različitim projektima, studijskim putovanjima i razmenama
 6. Priliku da besplatno preuzmu digitalne obrazovne materijale
 7. Priliku da rastu i napreduju radom u EduBalkan zajednici

NAPOMENA:

1.Popunjavanjem ovog formulara preuzimate OBAVEZU podrške zajednici EduBalkan i svim akcijama koje pokreće ova zajednica, a koje su u skladu sa vizijom i misijom iste. Prihvatate i profesionalnu odanost zajednici EduBalkan, radite na jačanju saradnje, popularisanju ideje balkanskog umrežavanja nastavnika, trudite se da zastupate interese EduBalkan zajednice i motivišete druge da nam se pridruže. Naravno, čuvanje profesioanlne tajne, širenje pozitivne slike o obrazovanju regiona i zalaganje za unapređenje naših zajedničkih aktivnosti, su sastavni deo članstva u ovoj mreži svakog pojedinca.

Očekujemo od svih članova EduBalkan zajednice da jedni drugima uvek budu podrška, da istupaju zajedno, kada god je to moguće, da pokreću projekte unutar EduBalkan zajednice, da imaju inicijativu za pokretanje organizacije regionalnih događaja i učešća u već pokrenutim, i da se svojim delom, zalaganjem i kulturom komunikacije, profilišu kao istinski lideri obrazovanja zapadnog Balkana.

2.Osnivač i članovi Tima EduBalkan zajednice, zadržavaju pravo provere svih poslatih podataka uz proveru kredibileteta i autoriteta svakog pojedinca posebno, u okviru njihovih ustanova, nastavničkih mreža i pojedinaca. Ukoliko se desi da dobijemo argumentovane "negativne" preporuke ustanova, nacionalnih zajednica nastavnika ili kredibilnih pojedinaca ili članova Tima EduBalkan, koji poznaju ili su sarađivali sa pojedincem koji aplicira za članstvo, bićemo prinuđeni da odbacimo prijavu za članstvo ili da naknadno brišemo, već prihvaćene članove.

3.Molimo vas da već u ovoj prijavi pošaljete traženi minumum intelektualnog rada, kako bismo imali na osnovu čega da vršimo selkciju prijava. Očekujemo da šaljete, isključivo aktuelan digitalni materijal koji je primenjiv u učionicama u regionu i koji nije valsništvo nekog drugog projekta, sajta, konkursa. 

Hvala na razumevanju i podršci!

Za više informacija možete nam se obratiti putem imejl adresa:


[ Modified: Monday, 20 July 2020, 9:36 PM ]